چرا ورزش در زمان کرونا مهم است؟ بعد از همهگیری کرونا در جهان توصیههای فراوانی برای ماندن در خانه و قرنطینه خانگی شنیدیم. طولی نکشید که سازمان بهداشت جهانی و وزارت بهداشت در کشورهای مختلف در کنار توصیه به ماندن در خانه، لزوم ورزش را هم گوشزد کردند. چرا درباره ورزش کردن در این دوران تا این حد تأکید میشود؟ کارشناسان معتقدند که مردم در کل جهان باید در دوران همهگیری کرونا به بهبود سلامت روحی و جسمی خود فکر کرده و در ارتباط با آن فعالیت کنند. سازمان بهداشت جهانی بارها درباره اهمیت ورزش در زمان کرونا بیتحرکی در این دوران هشدار داده و توصیه میکند بزرگسالان ۳۰ دقیقه در روز و کودکان یک ساعت در طول فعال باشند.
کارشناسان معتقدند که ورزش و تحرک به تقویت سیستم ایمنی بدن، حفظ روحیه و جلوگیری از افزایش وزن کمک کرده و همه این موارد میتوانند خطر ابتلا به بیماریهای مختلف از جمله کرونا را کاهش دهند. پس ورزش به طور غیرمستقیم از ما در برابر ویروس کرونا هم محافظت میکند.
دلایل اهمیت ورزش در زمان کرونا
تقویت سیستم ایمنی بدن
یکی از دلایل اهمیت ورزش در زمان کرونا تأثیر فعالیت بدنی بر تقویت سیستمهای ایمنی برای مبارزه با عفونت در بدن است. در طی عفونت بدن از جمله عفونت ویروسی سیستم ایمنی بدن ما عامل عفونت از جمله ویروس را پیدا کرده و به آن حمله میکند. فعالیت بدنی و ورزش موجب میشود عضلات ترکیبهایی تولید کنند که موجب تقویت سیسم ایمنی و مقابله بهتر با عامل عفونت میشود.
تقویت سیستم تنفسی بدن
ویروس کرونا در موارد بسیاری ریهها را مورد حمله قرار میدهد. در تحقیقات گذشته دانشمندان متوجه شدند که فعالیت بدنی باعث بهبود ایمنی بدن، کاهش التهاب و کاهش عفونتهای تنفسی ویروسی میشود. ورزش و فعالیت بدنی میتواند از ریههای ما در برابر کرونا محافظت کند. اگرچه هنوز تحقیقات زیادی در مورد ویروس کوید ۱۹ انجام نشده ولی پژوهشهای پیشین تأثیر مثبت ورزش بر روی سیستم تنفسی بدن را اثبات کردهاند.
سلامت روحی و روانی
یکی از بدترین پیامدهای دوران همهگیری کرونا بالا رفتن میزان اضطراب و افسردگی به خصوص در میان افراد مسن است. ورزش به صورت منظم میتواند علائم اضطراب را در بزرگسالان و افراد مسن کاهش دهد. فعالیت بدنی خطر ابتلا به افسردگی را هم کمتر کرده و حتی بسیاری از علائم افسردگی را بهبود میبخشد. علاوه بر این ورزش کردن مداوم میتواند شما را از شر استرسهای تمامنشدنی دوران کرونا نیز نجات دهد. پیشنهاد میکنیم پست چگونه ورزش باعث کاهش استرس میشود؟ را مطالعه کنید تا بیشتر به معجزه فعالیت بدنی پی ببرید. اهمیت ورزش در زمان کرونا نه فقط به خاطر تأثیرات جسمی آن بلکه به دلیل تأثیر ورزش بر سلامت روحی و روانی است.
همراهی با یکدیگر
کارشناسان معتقدند که ورزش منظم در طول دوران کرونا به سلامت روانی و جسمی افراد کمک میکند و بدون تحرک و ورزش روزانه به سادگی تناسباندام از دست خواهد رفت. راه چاره ورزش منظم است. افراد زیادی گزارش میکنند که ورزش را شروع کرده ولی بعد از مدتی آن را کنار گذاشتند. اگر شور و شوق کافی برای ورزش ندارید، پست چند پیشنهاد برای افزایش انگیزه را مطالعه کنید.
یک روش مناسب برای ورزش منظم بلند گفتن است. بلند گفتن به این معنی است که برنامه و هدف خود را به دیگران بگویید. با گروهی قرار بگذارید و همه با هم در ساعتی خاص از روز ورزش کنید. به خواهرتان زنگ بزنید و بگویید میخواهید صبحها نیم ساعت راه بروید و یا به اعضای خانواده که با آنها زندگی میکنید بگویید هدف ورزشیتان چیست. ثابت شده است که گفتن هر برنامهای به دیگران امکان ادامه دادن آن را افزایش میدهد. در کنار رسیدن به هدف تناسباندام همراهی با یکدیگر نیز در دورانی که فاصله اجتماعی و قرنطینه موجب دور شدن افراد از یکدیگر شده از دیگر پیامدهای مثبت ورزش است. ورزش میتواند عاملی برای ارتباطات اجتماعی باشد. برقراری ارتباط سازنده میان افراد نیز نشاندهنده اهمیت ورزش در زمان کرونا است.
فعال بمانید
سازمان بهداشت جهانی توصیه کرده است که تلاش کنید ۱۵۰ دقیقه در هفته را ورزش یا تمرین کنید و اگر نمیتوانید فعالیت سنگینی داشته باشید سعی کنید در طول روز فعالیتهای معمولی انجام دهید، راه بروید یا حرکات کششی انجام دهید. میتوانید از جیمزل بخرید و هر روز از آن استفاده کنید. میتوانید بدون هیچ وسیلهای و فقط با وزن بدن حرکات ورزشی را انجام دهید و یا تنها پلههای ساختمان را برای چند بار بالا و پایین بروید. همه این کارها فعالیتی است که به حفظ تناسباندام شما در این دوران کمک میکند تا بتوانید با سلامت جسمی و روانی بالاتری این روزها را سپری کنید. حفظ تناسباندام و در پی آن احتمال کمتر برای بیمار شدن بیانگر اهمیت ورزش در زمان کرونا است.